Posted by AFAN on studenoga 21, 2018 | No comments
Sastojci:
400 gr tikvica ili 1 tikvica srednje veličine
100 gr šargarepe ili 1 veća šargarepa
1 zelena paprika (dodala sam jer sam želela 😉 )
250 gr svežeg sira
4 jajeta
100 gr griza
2 kašikice soli (ako je sir neutralan)
1 ravna kašikica belog bibera (ili crnog, a količinu slobodno korigujte)
Pogača sa tikvicama šargarepom i sirom by DWK
Priprema:
1 Narendajte tikvice, šargarepu i papriku na rendaljki za sir, one šire rupice. Ja sam opet zamolila Miška (moj multi drugar) da to uradi za mene, samo na nešto sitnije ovaj put.
Na narendano povrće dodajte so i biber, izmešajte, pa dodajte jaja, griz i sir. Sve dobro sjedinite varjačom.
Tepsiju namažite uljem i dobro pospite brašnom. Ja sam poslušala Darka, koji kaže iz iskustva, da za ovu pogaču ipak ne koristimo papir za pečenje jer će se uhvatiti. U tako podmazanu i brašnom posutu tepsiju, sipajte dobijenu masu i malo poravnajte.
Stavite da se peče na 200°C oko 40 minuta, dok pogača ne porumeni ili dok čačkalica ne izadje suva iz pogače. Ostavite 10 – tak minuta da se prohladi, pa je nasecite na komade i poslužite uz kiselo mleko ili jogurt.
0 komentari:
Objavi komentar