ponedjeljak, 19. ožujka 2018.

NESTO IZMEDJU SIRNICE I BUREKA, PA KO VOLI I JEDNU I DRUGU, DVOSTRUKO CE DA UZIVA.

Posted by AFAN on ožujka 19, 2018 | No comments

SASTOJCI
1 pakovanje gotovih kora
500 gr mljevenog junetine
100 gr svjezeg sira


1 litar jogurta
100 ml pavlake
2 jajeta
pola glavice crnog luka
pola praska za pecivo
malo soli

PRIPREMA
Umutiti jaja pa dodati jogurt i pavlaku, malo posoliti, dodati prasak za pecivo i sve dobro izmjesati.
U mljeveno meso nasjeckati luk sto sitnije, izmjesati, zaciniti po zelji i malo proprziti.


Kore podijeliti na dva jednaka dijela. Uzimati po jednu koru, prepoloviti je, zguzvati, umociti u smjesu sa jogurtom (ne trebate pretjerano natapati) pa slagati u nauljen kalup.
Postupak ponavljati dok se ne potrosi jedna polovina kora. Kada je potrosena jedna polovina kora, preko njih namrviti 100 gr sira i fino rasporediti mljeveno meso. Preko mesa se ponovo redaju kore, koje su zguzvane i umocene u smjesu sa jogurtom, dok se ne potrose. U slucaju da vam ostane jogurt smjese, prelijte preko pite. Peci dok ne porumeni.
coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar