utorak, 19. ožujka 2019.

ZEMIČKE: Ekstra mekane i ukusne, za savšen doručak

Posted by AFAN on ožujka 19, 2019 | No comments

Ekstra ukusne i mekane zemičke za doručak. Ima li išta bolje od toga? Naravno, jednako dobro će prijati i u neko drugo doba dana. Kad god da ih pripremite, svi će im se obradovati!
Sastojci:
Za tijesto:
pola paketića kvasca,
kašičica šećera,
kašičica soli,
2 dl vode,
300 g brašna,
jedno jaje,
malo ulja
I još:
jedno žumance,
sezam

Priprema:
U mlakoj vodi (ili mlijeku) promiješajte kvasac sa kašičisom šećera, dodajte jaje, so i brašno pa zamijesite tijesto. Ostavite da stoji dok se ne udvostruči.
Nadošlo tijesto premijesite i podijelite na manje dijelove. Oblikujte loptice i rasporedite u nauljen pleh.
Premažite žumancetom i pospite sezamom. Nožem zasijecite vrhove zemički da izgledaju dekorativnije. Pecite u zagrijanoj rerni na 250 °C dok ne porumene. Izvadite iz rerne i pokrijte krpom da omekšaju.
Izvor: Volimkuhati.com

0 komentari:

Objavi komentar