ponedjeljak, 4. ožujka 2019.

NAJMEKŠE VANILICE...RECEPT KOJI VRIJEDI ISPROBATI

Posted by AFAN on ožujka 04, 2019 | No comments

Sastojci
500 gr Expert Dijamant margarina
250 gr prah šećera
Jaja
1 limun
2 kesice vanilin šećera
1 kg brasna

džem

Priprema
Margarin Expert penasto umutite pa dodajte dva jaja i jedno žumance. Polako prosejavajte brašno kroz sito i mešajte dok ne postane homogena smesa. U nju iscedite ceo limun i dodajte šećer.
Razvucite testo oklagijom dok ne postane glatka površine debljine oko pola santimentra. Ovde sada na scenu stupa muška glava. Pozajmite od njega čašicu za rakiju i njom vadite vanilice iz testa. Na margarinom podmazan pleh ređajte vanilice i pecite na 180 stepeni dok ne porumene, tj. dok ne postanu bledo pečene.
Kada se ohlade, lepite jednu za drugu omiljenim džemom a zatim ih provaljajte kroz šećer u prahu u koji ste dodali malo vanilin šećera.

0 komentari:

Objavi komentar