subota, 23. veljače 2019.

TORTA KOJA JE LJEPŠA OD SVAKE ČOKOLADE ZA NJU KAŽU DA JE KRALJICA MEĐU TORTAMA!

Posted by AFAN on veljače 23, 2019 | No comments

Sastojci:
Za kore:
    3 x 5 belanca
    3 x 10 kasika secera u prahu
     3 x 5 kasika mlevenih oraha
    3 x 2 kasika brasna
Za krem:
    1 litar mleka
    15 zumanaca
    10 kasika secera
    9 kasika brasna
    250 gr secera u prahu
    250 gr margarina/maslaca
    150 gr mlevenih oraha
    malo mleka da se popare orasi
    200 gr cokolade
    3 kesice slag krema od vanile
    200 ml mleka ili kisele vode za slag krem

Priprema:
1. Napraviti 3 korice od po 5 belanaca, 10 kasika secera u prahu, 5 kasika oraha i 2 kasike brasna. Brasno i orahe pomesati i lagano varjacom umesati u umucene belance. Peci na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pecene pokriti ih krpom dok spremate krem.
2. Krem : 7 zumanaca pomesati sa 10 kasika secera i 9 kasika brasna i skuvati krem u 1l mleka. Umutiti 8 zumanaca sa 250g prah secera. Posebno umutiti 250g margarina, pa izmesati sa umucenim zumancima i sve izjednaciti sa ohadjeniim kremom. 1/3 fila izdvojiti i dodati 150g oraha poparenih mlekom (potrebno je malo mleka da bude kasasto). U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene cokolade na skroz slaboj vatri.
3. Umutiti 3 slag krema od vanile sa mlekom ili kiselom vodom i filovati: kora, slag, crni fil, kora, slag, beli fil, kora, slag, crni fil. Staviti slag po ivicama. Ja stavljam crni fil jer ga ima najvise.
Posluživanje:
Torta je toliko kremasta da se kore jedva osecaju, ispadne dosta velika, ali se brzo i pojede jer je lepsa od bilo koje cokolade

0 komentari:

Objavi komentar