ponedjeljak, 25. veljače 2019.

CARSKE ŠNICLE...MEKANE I SOČNE

Posted by AFAN on veljače 25, 2019 | No comments
Image result for CARSKE Å NICLE
Juneće šnicle možete spremiti na razne načine, ali je uvek potrebno malo više vremena i sastojaka da bi bile mekane i sočne. Ovog puta sam isprobala recept iz časopisa BAKINA KUJNA. Ima dosta sličnih recepata na internetu, a ja sam se odlučila za ovaj. Stavila sam sve sastojke u šerpu, smanjila temperaturu ringle na 2, od 6 podeoka, i tek povremeno pogledala da ne uvri voda. Jelo se krčka duže, bar moje šnicle nisu bile od mlade junetine, ali sastojci su mu dali posebnu aromu i sočnost.
SASTOJCI
8 junećih šnicli
4 glavice crnog luka
200 g mesnate slanine
100 ml ulja
200 ml belog vina
200 ml vode
po ukusu so i biber
1 puna kašika Gussnela Dolcela (gustina)
po potrebi vode
Prilog:
500 g Zamrznutih krumpirovih njoka Podravka
ili neki drugi po izboru

PRIPREMA
Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso preko najlon kese i začiniti ih po ukusu.
Crni luk očistiti i iseći na kockice,mesnatu slaninu takodje iseći na kockice.
Na malo ulja propržiti luk da porumeni.
U posebnu dublju šerpu srednje veličine sipati ostatak ulja, pa rasporediti polovinu šnicli po dnu.
Preko njih posuti pola luka i slanine. Poslagati ostatak šnicli i posuti ostatkom luka i slanine. Staviti i lovorov list preko.
Pomešati vino i vodu i preliti šnicle.
Poklopiti i kuvati 120 minuta na srednjoj temperaturi uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
Pred kraj kuvanja razmutiti gustin u malo vode, preliti preko šnicli, pa jelo ostaviti da prokuva kako bi se saft zgusnuo.
Pripremiti prilog po želji i servirati uz šnicle.
Kod mene kao prilog su bili JOGURT NJOKIĆI.
coolinarika.com…

0 komentari:

Objavi komentar