srijeda, 23. siječnja 2019.

Piletina u pavlaci, OVKO SOČNU PILETINU JOŠ NISTE PROBALI

Posted by AFAN on siječnja 23, 2019 | No comments

Ovo je dobra ideja za jednostavan a veoma ukusan i lak za pripremu nedeljni ručak. Uz ovo jelo možete servirati krompir pire ili neko bareno povrće kao garnirung.
Sastojci  
6 pilećih karabataka
2 kisele pavlake
500 ml neutralne pavlake
1 pileća krem supa u kesici

Priprema:
Bateke podeliti na batake i karabatake, oprati i uvaljati u prah za krem supu iz kesice. Sjediniti kiselu i neutralnu pavlaku.
Tako uvaljanu piletinu poređati u vatrostalnu posudu i preliti umućenom pavlakom. Vodite računa da pavlaka bude ravnomerno raspoređena i ispod piletine kako ne bi zagorelo. Ovde se ne podmazuje vatrostalna posuda jer nema potrebe, piletina će pustiti masnoću i sok. Peći 90 min na 180 C u poklopljenoj posudi, pola sata pred kraj otklopiti posudu da se zapeče.
Prijatno!
Posluživanje
Pošto ne koristim supe iz kesice i sl., moram priznati da sam bila pomalo skeptična po pitanju ovog recepta, ali je ispalo mnogo ukusno, sočno, mmmm…

0 komentari:

Objavi komentar