ponedjeljak, 7. siječnja 2019.

NAJSOČNIJA KREMPITA !!! VRLO MALO VREMENA A ODLIČNA POSLASTICA!!

Posted by AFAN on siječnja 07, 2019 | No comments

Sastojci:
Za kremu:
2 l mlijeka
300 g šećera
2 vrećice vanilija šećer

2 žlice brašna
200 g gustin
8 jaja
250 g lisnatog tijesta

Priprema:
Lisnato tijesto podijelite na dva dijela  i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20x35 ili okrugli 26 cm).  Svaku koru tijesta nabockajte vilicom, pa  prebacite na preokrenuti lim za pečenje. Pecite 15 - 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Od ukupne količine mlijeka odvojite 3 dcl, ostatak stavite da zakuha. Žumanjcima dodajte 150 g šećera i vanilija šećer, izmiksajte u pjenastu smjesu. Postepeno dodajte mlijeko, a zatim brašno i gustin.  Kada mlijeko zakuha, smanjite vatru, smjesu od žumanjaka lagano ulijevajte i dobro miješajte kuhačom da se ne stvore grudvice

Kad se krema zgusne, maknite je  sa štednjaka i u tako vruću smjesu kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Snijeg od bjelanjka napravite tako da bjelanjcima dodate prstohvat soli izmiksajte u čvrst snijeg i onda postepeno  dodajte 150 g šećera. U kalup u kojem ste pekli tijesto stavite koru lisnatog tijesta, na nju rasporedite vruću kremu i poklopite drugom korom tijesta. Kolač ohladiti preko noći, prije posluživanja obilno posuti šećerom u prahu. Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar