nedjelja, 20. siječnja 2019.

GUMENI KOLAČ...mekan i sočan i što je najbitnije od običnih sastojaka....

Posted by AFAN on siječnja 20, 2019 | No comments

Sastojci  
Sastojci za kore :
1/2 l mlijeka
2 dcl šećera
25 dkg brašna
3 žlice ulja
4 žlice pekmeza
2 žlice kakaoa
2 m.žličice sode bikarbone
Sastojci za fil :
1/2 l mlijeka
15 dkg šećera
6 žlica brašna
2 vanilij šećera
20 dkg maslaca /margarina/

Priprema
Sve sastojke za kore izmješati mikserom /u maloj brzini/.Smjesa je za razljevanje/kao za palačinke/.
Peku se 4 kore.......
Da bi sve kore bile iste debljine ja tu dobivenu smjesu razlijem u 4 duboka tanjuta,tako da su svi jednako napunjeni.Kore pečem u tepsiji 20x30 cm.
Ako ćete peći u večoj teps.onda pecite 3 kore.
Tepsiju obložim pek papirom i izlijem iz tanjura smjesu. Kore se peku na 180-200 stepeni 5-8 min.
Brzo su gotove,probajte prstom pritisnut koru i osjetit ćete da je pečena i ko gumena.
Kore se lako prenose i vade iz tepsije..
Elastične su i ne kidaju se.Fino su razabrane i pune rupica!
Ne treba ih kvasiti ,jer su soćne i mekane!
Sastojci za fil se skuhaju u mlijeku kao "papica".
>Kad se ohladi dodati izrađeni maslac...
Nafilovati kore i namazati i gornju koru malo tanje,jer fila ima dosta..
Kolač odozgor ukrasiti po želji...
Posluživanje
Eto sve je vrlo jednostavno i jasno !!
Ove se kore mogu filovati i sa nekim drugim filovima-po želji .Ali  ovaj najjednostavniji je ukusan i kolač je odličan !

0 komentari:

Objavi komentar