ponedjeljak, 10. prosinca 2018.

SLIKA GOVORI VIŠE OD TISUĆE RIJEČI......KREMASTI KOLAČ KOJE SVI VOLE

Posted by AFAN on prosinca 10, 2018 | No comments

Sastojci
biskvit 1 - lim najveći od pekare u mene(36x40)
6 bjelanjaka
15 dag šećera
1 jušna žlica arome vanilije
1 jušna žlica limun soka
biskvit 2
4 bjelanjka
13 dag šećera
1 kesica vanili šećera
4 jušne žlice ulja
4 jušne žlice oštrog brašna

3 jušne žlice lješnjaka prženih ( 2žlice krupnije mljevenih i 1 skroz mlivenih)
za natopit biskvit 2
1 dl mlijeka
1 žlićica kraš ekspresa ili bilo kojeg čoko.napitka
par kapi ruma
krema
10 žumanjaka
1 l mlijeka
25 dag šećera
1 kesica burbon vanilije
1 žlica arome vanilije
20 dag maslaca
1kesica puding vanilija
70 g gustina
15 dag jadro keksa ili nugat napolitanki mljevenih
15 dag lješnjaka prženih krupnije mljevenih
za premaz cilog kolaća
2 dl vrhnja za šlag

Priprema
biskvit 1- lim 36x40
bjelanjke smiksajte u čvrst snjeg pa mu dodavajte malo po malo šećera miksajte dok se šećer bar malo ne otopi pa dodajte limun sok i aromu vanilije.
stavite peć tj. sušit na 120 C 1 sat.
kad je biskvit pećen prepolovite ga na pola tako da dobijete 2 manja biskvita otprilike 19x30 svaki.
biskvit 2
opet smiksajte bjelanjke u čvrst snjeg pa mu dodajte malo po malo šećera s vanili  šećerom. rućno sa pjenjaćom umutite ulje.
brašno pomješajte sa lješnjacima pa isto pjenjaćom ili s ćim već radite umutite lagano u bjelanjke. Ovaj biskvit vam mora bi velićine one polovice biskvita 1 ja imam četvrtasti prsten za pećenje tako da mi nije problem ispeć bilo koju dimenziju, a vi stavite peć u lim koji je približan dimenzijam samo da nije manji pa čete iskrojit koliko vam treba.
stavite peć na 160C nekih 15-ak min. toliko je meni trebalo vi provjerite ćaćkalicom . kad se biskvit prohladi polite ga s smjesom mlijeka.
Krema

stavite kuhat mlijeko samo odvojite malo koliko vam treba za razmutit puding i gustin.
žumanjke smiksajte pjenasto sa šećerom i burbon šećerom kad ste dobro izmiksali dodajte razmućen gustin i puding pa sve dodajte prokuhanom mlijeku i kuhajte dok  se ne zgusne.
U hladnu kremu dodajte pjenasto razrađen maslac.
kremu podjelite na dva dijela. U dio koji ostaje takav dodajte žlicu arome vanilije, a u drugi dio dodajte lješnjake koje ste popržili i krupnije samlili, i jadro kekse koje ste također samlili.
Ja sam odvojila malo više kreme u koje sam dodala lješnjake samo onoliko koliko je dovoljno za premaz cilog kolaća.
ovako čete slagat kolać:
1. Biskvit 1
2.Krema od lješnjaka
3.krema od vanilije
4.Biskvit 2
5.Krema od vanilije
6.krema od lješnjaka
7. Biskvit 1
sve premažite kremom i na kraju razmućenim vrhnjem za šlag.
najbolje ga ostavit preko noći , a ako ne bar 2-3 sata

0 komentari:

Objavi komentar