Posted by AFAN on prosinca 17, 2018 | No comments
Sastojci Količina
piva 1 dl
ulja 1 dl
kisele vode 1 dl
brasna 20 kasika
so po ukusu
prasak za pecivo 1
barenog spanaca 200g
barenog pirinca 150 g
posnog majoneza 200 g
margarina 100 g
senfa 50 g
kiselih krastavaca 3-4 komada
persuna vezica
sok od limuna 1
so po ukusu
vegeta po ukusu
biber po ukusu
pecenog susama 50 g
Kako pripremiti
Umesiti testo od ulja,piva,peciva i brasna.Dodati sitno seckani obareni spanac i sve dobro promesati.
Ispeci tri kore od dobijene mase,u cetvrtastom plehu,srednje velicine,na papiru za pecenje.
Za fil umutiti penasto margarin kome je dodat sok od limuna,majonez,senf i bareni ocedjeni pirinac.
Sitno iseckati persun i krastavcice,pa ih dodati filu.Posoliti,pobiberiti i zaciniti po ukusu.Filovati tortu a odozgo posuti prepecenim susamom.
0 komentari:
Objavi komentar