Posted by AFAN on prosinca 21, 2018 | No comments
Sastojci
Potrebno je
100 g maslaca sobne temperature
100 g šećera
2 kom jaja
1 kaš. vanila ekstrakta
1/2 limuna rendana korica
250 g brašna
5 g praška za pecivo
100 g sjeckane tamne čokolade
za fil
po potrebi nutela
Priprema
Maslac sobne temperature mutiti da bude pjenasto, dodati šečer i mutiti da se šećer istopi. Dodati jaja, vanilin šećer, ekstrakt i koricu limuna i mutiti da se sve sjedini. Brašno izmiješati s praškom za pecivo i pola sipati u smjesu s jajima i izmiješati. Dodati komadiće čokolade i ostatak brašna i umijesiti jednoličnu smjesu.
Ruke malo pobrašniti, odvajati komadiće tijesta i istanjiti u krug
fil staviti na sredinu kruga
skupiti krajeve i pritisnuti da fil ne iscuri
Stavljati u pleh obložen papirom za pečenja, sastavljenom stranom na pleh
Peći na 180 C 12-15 min da ostanu svijetli.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar