četvrtak, 27. prosinca 2018.

KREMASTI ŠPINAT: Savršen prilog svakoj vrsti mesa

Posted by AFAN on prosinca 27, 2018 | No comments

Ovako ga priprema moja mama, a ja sam naučila od nje.
Sastojci
– 1 kg špinata
– 200 ml mlijeka
– 1 jaje
– 1 čehna bijelog luka
– 1 kašika brašna
– 1 kašika putera ili ulja

Način pripreme
Špinat dobro očistite i operite te izrežite na tanke trakice.
Obarite ga u ključaloj vodi nekoliko minuta, saperite i dobro procijedite.
U maloj tavi na ulju ili puteru propržite sitno rendani bijeli luk, dodajte kašiku brašna.
Špinat pomiješajte s mlijekom, dodajte umućeno jaje i smjesu brašna i bijelog luka, začinite i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Izvor: Merima H./domacica.com

0 komentari:

Objavi komentar