četvrtak, 13. prosinca 2018.

FERRERO LUDILO! LUDO SE POJEDE ZA TREN GA VIŠE NEMA

Posted by AFAN on prosinca 13, 2018 | No comments

Ferrero sam radila prije po jednom receptu. sada ga  pišem po drugom boljem  za moju princezu koja bez ovog Ferera ne može
SASTOJCI
5 šalica (400gr) lješnjaka napolitanke keksa – drobljeni
300 g lješnjaci, ljušteno i sjeckani
400 g lješnjak namaz nutela
100 g mlječne čokolade
200g crne čokolade

PRIPREMA
U zdjeli smrvite lješnjak kekse
Lješnjak  stavite u zagrijanu  pećnicu na 130” na 20 min, ostavite da se ohlade, zatim dobro protrljajte rukama da otpadnu ljuskice. Lješnjak potom sitno isjeckajte (ili sameljite) i  dodajte smrvljenim napolitankama..
na kraju  dodajte namaz od lješnjaka (nutelu ) i s obje ruke dobro promiješajte sve sastojke
poslije toga poližite ruke i onda ih dobro operite ..
smjesu stavite u hladnjak 30 min. da se malo stisne
kad se smjesa stisne  rukama oblikujte loptice kuglice ..
kuglice stavite na papir za pečenje i ponovno u hladanjak na 30 min
na pari rastopite čokoladu  jednu i drugu
u istopljenu čokoladu  uranjajte kuglice (moraju biti cijele obložene čokoladom) i stavite ih ponovno na papir za pečenje
gotove kuglice stavite ponovno u hladnjak da se čokolada stisne..
Posluživanje
Legica  Danijela je dala ideju da se kuglice prije uranjanja stave malo zamrznuti  ( oko pola sata=), tako zamrznute uroniti u istopljenu čokoladu ..tako se čokolada brzo hvata i odmah hladi ..budemo probali… isprobano bolje je tako kad se kuglice dobro rashlade..

0 komentari:

Objavi komentar