srijeda, 19. prosinca 2018.

ČOKOLADNI JAFA KOLAČ....RAJ ZA NEPCE.....

Posted by AFAN on prosinca 19, 2018 | No comments

Sastojci 
Biskvit
2 jaja
10 dkg šećera
sitno naribana korica naranĉe
malo arome vanilije po źelji
4 źlice ulja
sok jedne naranĉe
1 dcl mlijeka

15 dkg brašna(pola oštro,pola glatko)
1 źliĉica praška za pecivo
Krema
1 pakiranje Special jaffa pudinga dr Oetker
1 l mlijeka
10 dkg šećera
Ĉokoladna glazura
15 dkg ĉokolade za kuhanje
5 dkg kokos masti(Zvijezda) ili obiĉnog maslaca

Priprema
Namastite i pobrašnite tepsiju veliĉine 20x32 cm.Upalite pećnicu na 175*C.
Elektriĉnim mikserom umutite jaja da budu pjenasta,dodajte šećer,naribanu koricu naranĉe i mutite da smjesa "pobijeli".Šećer se mora sasvim rastopiti.Sad dodajte sok jedne naranĉe,par źlica ulja,mlijeko te na kraju brašno pomiješano s malo praška za pecivo.Brašno stavite pomiješano- pola oštrog,pola glatkog brašna. Biskvitnu smjesu ulijte u tepsiju,naginjanjem tepsije ju poravnajte,ne vucite źlicom.Pecite oko 25-30 minuta.Ĉaĉkalicom provjerite kad mislite da kolaĉ pri kraju pečenja.

Ostavite kolaĉ u tepsiji ,i za to vrijeme skuhajte special jaffa puding .Tako se zove
Za njega vam treba litra mlijeka i 10 dkg šećera .Kako piše na uputi.Ako nemate takav puding pri ruci,spravite kremu od ĉokoladnog pudinga i korice naranĉe.Ili skuhajte źele od naranĉinog soka.Ili poredajte jaffa kekse i prelijte ih ganasem od ĉokolade...snaċi ćete se već,ne sumnjam:)
Ako koristite ovaj puding odmah ga kad je skuhan,prelijte po biskvitu.I ne petljajte zlicom,brzo se steze. Sad to sve pustite sasvim ohladiti,ne u hladnjaku i za potpuni doźivljaj napravite ĉokoladnu glazuru.Ja otopim ĉokoladu i kokosovu mast(bez mirisa).A vama savjetujem da radite glazuru koja vam uspjeva uvijek.:)
Posluživanje
Narezano na kocke ,posluźite uz piće koje volite.U ove hladne dane dobro paśe vruća ĉokolada.Uźivajte:)

0 komentari:

Objavi komentar