srijeda, 14. studenoga 2018.

U OVU PITU SAM SE ZALJUBILA NA PRVI ZALOGAJ, POKLANJAM VAM RECEPT KOJI JE ODUŠEVIO SVE MOJE GOSTE

Posted by AFAN on studenoga 14, 2018 | No comments

Sastojci:
500g kore za savijače
1 srednja glavica crvenog luka
500g mlj. mesa po izboru
3 srednja krumpira

začini po ukusu sol, vegeta, biber
Preljev:
3 jaja
1 dc ulja
1 čvrsti jogurt
2 dc mineralne vode
1 žličica soli

Priprema:
Luk sitno isjeći i kratko popržiti na malo ulja. U luk dodati mlj. meso, posoliti, povegetiti i pobiberiti po ukusu i nastaviti pirjati još koju minutu. Dok se meso pirja, oguliti krumpire i izribati na krupniju ribež. Krumpir pomješati s mesom i lukom, ako je potrebno još začiniti. Ostaviti da se malo prohladi. Protvan vel. 35×25 premazati s malo ulja i staviti koru koje ste presavili na pola.

Tu koru premazite ponova s malo ulja i na nju stavite drugu koru, opet duplo. Na tu drugu koru raširite malo nadjeva koji pokrijete novom korom, pa opet nadjev i tako redom dok nadjev ne potrošite. Zadnje dvije kore neka vam budu bez nadjeva kao što ste i započeli. Sad pitu isjecite na željenu veličinu i zalijte pripremljenim zaljevom. Nožem malo razmaknuti da pita bolje upije zaljev. Zaljev: Jaja izmiksati, dodati ulje, jogurt, mineralnu vodu i sol. Ostaviti 30 min. da se listovi dobro natope a zatom staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180C dok lijepo ne porumeni.
Izvor: https://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar