nedjelja, 18. studenoga 2018.

STARI RECEPT ZA SLASNU PITU KOJA SE TOPI U USTIMA – PITA OD JABUKA

Posted by AFAN on studenoga 18, 2018 | No comments


Sastojci
5 jaja
1.5 solja secera
pola solje mleka

1 solja ulja
2 solje brasna
kesica praska za peciva
Nadev
2 kg jabuka ( krupniji )
200 g secera
malo Cimeta mljevenog Podravka
1 Vanilin šećer Dolcela

Priprema
Dobro umutite jaja sa secerom, pa dodati mleko, ulje, brasno i prasak za pecivo. Polivinu testa sipati u podmazanu i brasnom posutu tepsiju i staviti da se malo zapece.
Za nadev ocistiti i izrendati jabuke, pomesati ih sa secerom i dinstati dok sav sok ne ispari Dodati cimet i vaniliju secer, promesati i pazljivo sipati na testo

Preko jabuka sipati drugi deo testa i vratiti kolac u pecnicu. Peci do kraja. Proveriti sa cackalicom. Peci na 190 stepeni u prethodnoj zagrejanoj pecnici.
Pecen i ohladjen kolac seci na kocke, a po zelji posuti sa secerom u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar