utorak, 6. studenoga 2018.

Sahranjena uz stihove ``Možda spava``, kćerka dozivala: ``Molim te, tata, dovedi mi mamu!``

Posted by AFAN on studenoga 06, 2018 | No comments

Mnogobrojna rodbina i prijatelji prije dva dana su se oprostili od Dragane Pupić Poljanski (35), koja je sahranjena na groblju u Bačkoj Palanci. Dragana je poginula u jezivoj saobraćajnoj nesreći kod Bubanj potoka.
- Kada me je Draganina majka Dušanka pitala da li ću o njoj voditi računa u slučaju da se njoj nešto dogodi, ni slutio nisam da će do ovog doći - govorio je Draganin prijatelj Sale kroz suze pred prijateljima i rodbinom, nakon čega je pročitao stihove Vladislava Petkovića Disa „Možda spava“.

Tik uz kovčeg sa beživotnim tijelom Dragane bili su njeni roditelji. Draganina majka Dušanka je na svoju inicijativu napustila bolnicu kako bi se oprostila od kćerke. Neutješna porodica i dalje je u šoku zbog svega što se dogodilo.
- Ne možemo da vjerujemo da Gage više nema. Žao mi je djeteta. Sve je to strašno. Radovale su se odlasku na moru, a sada je sahranjujemo - kaže prijateljica porodice Poljanski.
Dragana je, kako kažu, živjela s roditeljima u Bačkoj Palanci, a otac male djevojčice je prevoznik, te je često na putu. U trenutku nesreće nalazio se u Poljskoj. Pokojna Dragana je sa roditeljima izbegla iz Hrvatske i doselila se u Bačku Palanku. Bili su podstanari u iznajmljenom stanu.

„Tata, molim te dovedi mi mamu! Gdje je moja mama? Hoću da budete zajedno pored mene...”, ovo su prve rečenice koje je izgovorila osmogodišnja Lana Pupić, kada se probudila u bolnici u Tiršovoj ulici, i pored sebe ugledala oca Đorđa Poljanskog.
Iznemogla i plava u licu zbog teških povreda, djevojčica je držala za ruku svog oca koji ju je posjetio sa svojom sestrom, zetom i majkom. Bila je bolje volje nego prvi dan posliej nesreće, ali je tražila samo nakratko da vidi majku.
- Niko ne smije od osoblja bolnice da joj saopšti šta se dogodilo. Vjerovatno će joj to reći otac kada se skroz oporavi i u prisustvu dječijeg psihologa. Otac se jedva uzdržavao da ne pusti suze pred djevojčicom kada ga je molila da vidi majku. Kada je izašao iz njene sobe zaplakao se u hodniku - priča izvor „Alo!“ iz ove bolnice.
(Alo.rs)

0 komentari:

Objavi komentar