utorak, 6. studenoga 2018.

RUČAK ZA PRSTE OLIZATI - PILEĆE ŠNICLE NA KROMPIRU

Posted by AFAN on studenoga 06, 2018 | No comments

SASTOJCI:
500 g pilećeg filea
700 - 800 g krompira
suhi začin
so, biber
2 jaja
200 ml kisele pavlake
50 ml ulja
20 g maslaca

PRIPREMA:
Krompir oguliti, oprati i izrezati na ploške debljine pola centimetra. Posoliti i posuti mješavinom suhog začina.
Pileći file izrezati  na šnicle i također  začiniti solju i mješavinom  suhog začina, te malo pobiberiti.
Vatrostalnu posudu ili neki drugi pekač  premazati maslacem.
Na dno ravnomjerno rasporediti začinjeni  krompir i pouljiti ga. Preko krompira poredati pileće šnicle, a zatim posudu pokriti aluminijskom folijom ili odgovarajućim poklopcem.
Peći oko 30 minuta u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni C.
Nakon toga posudu izvaditi iz rerne. Skinuti foliju ili poklopac.
Umutiti jaja i pavlaku i time preliti sadržaj u posudi. Vratiti u rernu bez poklopca ili folije i peći još  oko 15 minuta na temperaturi od 180 stepeni C dok jelo fino ne porumeni.
Jelo je spremno za posluženje . Uz neku supu i salatu odlična ideja za ručak.
najboljimojirecepti.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar