Posted by AFAN on studenoga 02, 2018 | No comments
Sastojci
Za biskvit
4 bjelanjka
15 dag mljevenih lješnjaka, može i prženih
12 dag šećera u prahu
Nadjev
15 dag šećera u prahu
sok od dvije naranče
4 žumanjca
20 dag maslaca
1 žlica škrobnog brašna Gustina
Priprema
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg uz polagano dodavanje šećera i mljevenih lješnjaka.
Posudu za pečenje obložiti papirom za pečenje i uliti pripremljenu masu , poravnati i peči 15 minuta na temperaturi od 180°C.
Pečeni biskvit razrezati na tri duge trake
Šećer izmiješati sa žumanjcima, sokom od naranče i jednom žlicom škrobnog brašna te kuhati na pari dok se ne dobije kremasta masa. Ohladiti i umiješati dobro razrađeni maslac.
Izrezane trake premazati tom masom i složiti jednu na drugu. Sve premazati ostatkom mase i posipati narezanim prženim lješnjacima.
Posluživanje
Ovaj ukusni kolač, dok je u komadu, možete ukrasiti kriškama naranče
0 komentari:
Objavi komentar