Posted by AFAN on studenoga 08, 2018 | No comments
Za tijesto:
2 jaja
200 g maslaca
140 g šećera
500 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
Za punjenje:
mljeveni orasi
malo mlijeka
malo šećera
Za preljev:
5 dl vode
250 g šećera
2 limuna
Priprema:
Jaja izmiksajte sa šećerom i maslacem. Brašno prosijte s praš- kom za pecivo, dodajte u jaja i zamijesite mekano tijesto. Za punjenje pomiješajte sve sastojke (količina po želji, ovisi koliko bogato želite napuniti hurmašice). Za preljev u vodi na laganoj vatri rastopite šećer i limune narezane na ploške. Od tijesta formirajte valjke, napravite udubinu u sredini, stavite punjenje od oraha te ih pritisnite o najsitniju stranu ribeža kako bi hurmašice dobile lijep uzorak na vrhu. Poredajte ih na protvan. Pecite 30 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva. Kad su hurmašice pečene, prelijte ih preljevom i pričekajte da se ohlade.
0 komentari:
Objavi komentar