četvrtak, 4. listopada 2018.

STARINSKI KOLAČ SA JABUKAMA ZA 20 MINUTA BEZ JAJA....jednostavna a slasna.

Posted by AFAN on listopada 04, 2018 | No comments

Sastojci
500 g brasna podravka
250 g margarina
10 zlica secera


10 zlica mleka
1 prašak za pecivo Docela
1 kg rendani jabuka ( ocedite jabuke )
4 zlice secera
Cimeta mljevenog Podravka

Priprema
Penasto umutite margarin, te dodati brasno sa praskom za pecivo, secer i mleko. Umesite glatko testo. Testo podelite na dva dela. Prvi deo testa istanjiti sa oklagijom na radnoj povrsini, pa ga pomocu oklagije preneti u podmazanu tepsiju. Po njemu rasporediti ocedjene jabuke ( ocedite jabuke od suvisnog soka, pa dodajte jabukama 4 zlice secera i malo cimeta


Drugim istanjenim delom testa prekrijte jabuke, malo pritisnite gornju koru. Pecite u zagrejanoj pecnici na 200 stepeni dok ne porumeni. Proverite cackalicom dali je peceno posle 25 - 30 min. Pecenu pitu pospite sa secerom u prahu i isecite na kocke.

0 komentari:

Objavi komentar