Posted by AFAN on listopada 17, 2018 | No comments
Sastojci
Povrce za Temeljac (teca 1)
karfiol, tikvice, kapula, cesnjak
Povrce za Juhu (teca 2)
malo masl ulja, kapula, cesnjak
mrkva, stapka celera i pastrnjak
tikvice, karfiol, brokoli
sol i papar, malo pretusimula
Priprema
Povrce oprati; tikvice oguliti i narezati na fete, karfiol odvojiti na cvjetice, pola kapule narezati na cetvrtine i cesnjak oguliti.
Sve staviti u tecu, naliti vodom i staviti kuhati dok povrce omeksa, malo posoliti (slika 1, kolaz)
Dok se to kuha, u drugoj teci na malo maslinova ulja podisntati narezanu kapulu (kolaz, slika 2), nakon minut dvi dodat protisnuti cesnjak pa opat malo zazutit pazeci da ne izgori.
K tome dodat mrkvu i ostalo povrce (kod mene danas karfiol, tikvice, stapka celera i pastrnjak). Sve
nakratko poprziti (kolaz, slika 3), zaliti temeljecem (koristila sam vodu u kojoj sam kuhala povrce iz prve tece). Posoliti i popariti.
E sad fino, ono povrce iz prve tecice staviti u blender dok ne dobijemo finu glatku kasicu. To dodati u vecu tecu ostalome povrcu, promijesati, kusati i zakuhati par minuta.
Kusati, dotjerati okus i dodati zacinsko bilje po izboru.
Juha je bas fino gusta. Vi dakako mozete dodati povrce koje vam je pri ruci, mijenjajte sastav namirnica i pronadjite svoju sretnu kombinaciju :)
U originalnom rcp bilo je i paprike (svjeze), no ja ju nisam koristila. Takodjer su stavili malo mlijeka u blender s karfiolom i tikvicama. Meni se danas bas nije stavljalo mlijeko pa sam samo koristila vodu u kojoj se to povrce kuhalo (kolaz, slika 1).
Dobar tek :)
0 komentari:
Objavi komentar