utorak, 11. rujna 2018.

Žene, djevojke ako osjetite neprijatan miris TAMO DOLE, kao što je SMRAD PO RIBI, ovo nikada ne smijete raditi!!!!

Posted by AFAN on rujna 11, 2018 | No comments

Nažalost, ne postoji dovoljno studija i istraživanja koja su se bavila problemom mirisa ženskog spolnog organa, niti je tačno objašnjeno kakav je miris normalan, a koji nije”, kaže Rahiv Gala, profesor sa odsjeka ginekologije na medicinskom fakultetu u New Orleansu.
Ukoliko primećujete vrlo jak miris, šanse da se u korjenu vašeg problema nalazi infekcija vrlo su velike. Takođe, treba da znate da se neke infekcije manifestuju neprijatnim mirisom, a neke ne.Iako možda padnete u iskušenje da kupite neki proizvod koji bi maskirao neprijatan miris, Rahiv Gala savjetuje da to ne radite, jer takvi preparati nemaju nikakvih zdravstvenih benefita:
“Mogu vam ponuditi kratkotrajno rješenje problema i olakšanje, ali postoje indicije da oni zapravo povećavaju rizik od razvoja bakterijske vaginoze, gljivičnih infekcija, kao i zapaljenja karlice”, zaključuje Gala.
U takvim situacijama trebalo bi da posjetite ljekara koji će otkriti uzrok problema putem rutinskih testova i uvidjeti da li se problem može riješiti bez terapije.
“Ono što možete uraditi da spriječite ovaj neželjeni miris je da nosite pamučni donji veš, kao i da ga redovno mijenjate, te nosite odjeću koja
nije previše tijesna”, savjetuje Gala.

0 komentari:

Objavi komentar