nedjelja, 17. lipnja 2018.

RUČAK ZA 20 MINUTA: ŠNICLE U UMAKU OD SLATKOG VRHNJA I SENFA

Posted by AFAN on lipnja 17, 2018 | No comments

Uvijek se pitam kako da napravim  šnicle, a da ne budu suhe, obične, bez umaka…neprivlačne… Ovaj recept je iz jedne njemačke kuharice bio prepisan u bilježnicu pod imenom rahm šnicli (vrhnje šnicli) i ovo je prvi put da ga radim… Oduševio me i izgledom i okusom, ali i jednostavnošću pripreme…

Sastojci
 4-6 većih svinj. odrezaka (ili nekog drugog mesa)
 4 velike kašike supe ili vode


4 velike kašike slatkoga vrhnja za kuhanje
 2 kisela krastavca
 2 velike kašike senfa
 malo soli, bibera i vegete
 2 velike kašike ulja
 sjeckani peršun
Priprema
Svinjske odreske malo potući s batom, začiniti sa soli, biberom i vegetom, pa ih popržiti na 2 kašike ulja. Izvaditi ih i pokrivene držati na toplom.
Masnoću od prženja mesa tada zaliti sa supom ili vodom.


Dodati vrhnje pa promiješati. Kisele krastavce narezati na sitne kockice, pa ih umiješati u vrhnje i promiješati.
Tada dodati senf, sjeckani peršun, pa prokuhati. Začiniti po želji.
U umak vrati izpečene šnicle, promiješati i odmah poslužiti.
Posluživanje
Poslužiti uz prilog po želji. Neko izdinstano povrće, tjesteninu, pire, rižu ili salatu.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar