Posted by AFAN on lipnja 16, 2018 | No comments
Sastojci
500 g tikvica
200 g sira (edamer, gauda ili slični)
100 g krušnih mrvica
50 g brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
4 jaja
150 ml jogurta
sol
Priprema
Tikvice naribati, posoliti i ostaviit da puste vodu(oko 10-15 minuta). Zatim ih ocijediti od vode.
Mrvice, brašno i prašak promiješati.
Sir naribati, dodati u ocijeđene tikvice, zatim dodati istućena jaja, jogurt i na kraju suhu mješavinu od mrvica i brašna. Posoliti i promiješati.
Pećnicu zagrjati na 200°C.
Pleh okrugli 23-24 cm lagano namastiti, izliti smjesu i peći oko 30-35 minuta dok se dobije lijepa boja.
Pečenu pitu ostaviti par minuta da odstoji pa poslužiti toplu ili hladnu.
Pita je jako fina i sočna.
Savjet:
Umjesto krušnih mrvica mogu se staviti mljevene zobene pahuljice ili nešto slično.
Brašno može biti integralno, kukuruzno ili obično glatko.
Ja koristim integralne krušne mrvice.
U pitu se može dodati i sjeckana šunka, panceta ili nešto slično.
Posluživanje
Poslužiti uz čašu jogurta ili uz sezonsku salatu.
0 komentari:
Objavi komentar