Posted by AFAN on lipnja 22, 2018 | No comments
Sastojci
– 300 gr plazme ili petiti keksa
– 4 pudinga vanilin
– 2 žlice gussnel (gustin)
– 12 kašika šećera ( kristal)
– 1l mlijeka
– 1 vrećica želatine
– 1 pakovanje 450gr šumsko voće
– 1 preljev za torte
– 10 kašika šećera ( kristal)
– 1/2 l slatkog vrhnja ili neko drugo
Priprema
Namazati četvrtastu tepsiju maslacem pa redati kekse umočene u mlijeko. Skuhati puding i gustin u mlijeku i ostaviti da se hladi. Kad je puding hladan dodati umućeno vrhnje i dobro izmiksati.
Dodati i želatinu po uputama na vrećici pripremljenu. Još kratko miksati. Voće staviti u šerpu sa šećerom i prokuhati pa dodati preljev sa malo vode razmućen ,kratko prokuhati.Prohladiti 3-4 min.pa preliti po kremi i ostaviti da se stisne i ohladi.
Ovaj sam put radila sve po receptu i bio je super,al bi sljedeći put ipak jednu vrećicu manje pudinga stavila ili bi izbacila gustin jer je krema prečvrsta.
0 komentari:
Objavi komentar