srijeda, 18. travnja 2018.

TKO JOŠ NE BI VOLEO OVAKAV RUČAK ZA MENE JE OVO SAVRŠENO

Posted by AFAN on travnja 18, 2018 | No comments

Bicete odusevljeni okusom!!!!!
Sastojci
3 srednje tikvice(moze se probati i sa patlidzanima)l
3-4 jaja


100g brasna
150-200 g purece šunke
200g edamera,trapista ili mocarele
180g kisele pavlake 12m.m.
so,vegeta,biber

Priprema
Tikvice oguliti,i izrezati pomocu noza po duzini u sto tanje komade.Staviti u cjediljku i posoliti.Ostaviti 30 min.tako.
Tikvice ocjedimo od soka sto je pustila i uvaljamo u brasno.Stavimo ulje da se grije.
Przimo tikvice da malo porumene.Isprzene prebacimo na ubruse da pokupi masnocu.Takođe zdravija varijanta,mogu se peci u rerni na papiru za pecenje.Isprobala draga Zorica(Pomoravka),i otad tako radim.


Unutrasnjost vatrostalne posude(u ovom slucaju koristila sam male posudice od alufolije),tako da je svako dobijo svoju porciju.Nauljimo i stavimo red tikvica.
Na tikvice poredamo sunkicu i sir izrendan,i tako dok ne potrosimo sve sastojke.Ja sam dobila tri sloja,s tim da poslednji sloj zavrsim sunkaricom..
Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelimo tikvice.Odozgo ce mo staviti izrendan sir.
Pecemo na 200C oko 30 min.
Posluživanje
Najbolje tikvice posluziti tople.Iz starog broja Hrana i Vino!!

0 komentari:

Objavi komentar