Posted by AFAN on travnja 16, 2018 | No comments
Sastojci
– 1 solja secera
– 1 solja mlijeka
– 1 solja ulja
– 1 solja vode
– 2 solje kukuruznog brasna
– 2 solje bijelog brasna
– 2 jaja
– pola praska za pecivo
– prstohvat sode bikarbone
Agda:
– 1 solja secera
– 1 solja pekmeza
– 2 solje vode
Način pripreme:
Na pec stavite pekmez,secer,vodu,ulje i mlijeko.
Prokuhajte pa dodajte kukuruzno brasno.
Mjesajte da se sve ujednaci nesmije bit grudvica pa maknite sa peci.
Smjesu prohladite pa joj dodajte bijelo brasno,jaja i prasak za pecivo i sodu bikarbonu.
Sve dobro izmjesajte pa istresite u nauljenu tepsiju (broj 30)
Pecite na 400F-200C oko 20 minuta pa smanjite na 350F-180C i pecite dok kolac nebude gotov.
Na pec stavite sastojke za agdu i kuhajtee oko 20 minuta.
Kolac isjecite i topal kolac zalte toplom agdom.
Autor recepta: Nihada Kopić
0 komentari:
Objavi komentar