srijeda, 11. travnja 2018.

DOMAĆI, TOPLJENI MASNI SIR – DIVOTA !

Posted by AFAN on travnja 11, 2018 | No comments

SASTOJCI:
500 g domaćeg svježeg sira
domaći kajmak 100 g



maslac 50 g, kašičica sode bikarbone, sol
800 ml svijezeg mlijeka

PRIPREMA:
Izmrviti svježi sir u serpu i preliti svježim mlijekom, kuhati na slaboj vatri sve dok se surutka ne odvoji iz sira (to će te znati kada mlijeko poprimi zućkastu boju
Skloniti sa sporeta i ocjediti (dobro ocjediti, najbolje u gazi, najbolje neka se cijedi 2 sata
Otopiti maslac u serpi, i onda dodati prethodno ocjedjeni sir.



Dok se topi na slaboj vatri dodati sol i kajmak. Mijesati konstantno!!!
Kada se skoro sav sir otopi dodati i sodu bikarbonu. Bez panike, kada se pocne dizati samo dobro mijesati jos nekih 5-10 min.
Pazite na jacinu, neka too bude srednja temperatura. Samo pazljivo
Otopljeni sir sipati u prethodno uljem premazan kalup po vasoj zelji.. Prijatno!!
Izvor: coolinarika.com   (elmich)

0 komentari:

Objavi komentar