Posted by AFAN on ožujka 13, 2018 | No comments
Sastojci:
Kore:
250 grama maslaca ili margarina
125 grama šećera u prahu
1/2 vrećice praška za pecivo
4 žumanjka
4-5 žlica kiselog vrhnja
500 grama brašna
korica od limuna
Krema:
1/2 l mlijeka
5 žlica brašna
200 grama šećera u prahu
200 grama maslaca ili margarina
rum, ili limunov sok
džem od višnje (ili neki sličan)
Priprema:
1. Od svih sastojaka zamjesite prhko tijesto i ostavite ga da se malo odmori.
2. Razvaljajte četiri kore otprilike 25x35 cm, te pecite na pek papiru na 170 stupnjeva dok
ne počnu dobivati laganu boju po rubovima, tad su pečene.
3. Za kremu zakuhajte polovicu mlijeka sa šećerom, a u ostalu polovicu izmješajte sa
brašnom pa zakuhajte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Margarin sobne
temperature izmiksajte pa dodajte žlicu po žlicu miksajući u ohlađenu kremu. Dodajte
malo ruma i limunove korice za aromu.
4. Na podlogu stavite prvu koru pa je tanko premažite džemom.
5. Na džem stavite drugu koru na koju stavite kremu.
6. Na kremu stavite treću koru, pa džem i na kraju koru. Lagano pritisnite i ostavite da se
sve dobro stisne i poveže te da se džem malo upije u kore.
(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar