Posted by AFAN on siječnja 06, 2018 | No comments
Sastojci
3 kasike putera
350 gr mljevenog mesa
1 glavica luka
3 cena bijelog luka
7 vecih krompira
1,5 l govedjeg temeljca
2 kasike suhog povrca za supu
1 solja graska
250 ml pasiranog paradajza
50 gr suhog paradajza
2 kasicice crvene paprike
Origano,bosiljak
Biber i vegeta
Po zelji ljuta papricica
Priprema
1.
Suseni paradajz potopiti u vodu i ostaviti 30 min,zatim ga ocijediti i sitno nasjeckati.Na puteru izdinstati sitno nasjeckan crveni ibijeli luk,zatim dodati meso i prziti 10-tak minuta.Dodati krompir isjecen na kockice i sve zajedno dinstati jos 10-tak minuta na laganoj vatri cesto mijesajuci,zatim zaliti temeljcem i pustiti da prokuha.Kad prokuha dodati pasirani i suseni paradajz,suho povrce,grasak,crvenu papriku,Biber,origano i bosiljak.Kuhati na laganoj vatri 40-50 min,po potrebi dodavati pomalo vode.Dodati vegete po ukusu.Sluziti po zelji posuto sitno nasjeckanom ljutom papricicom.
0 komentari:
Objavi komentar