Posted by AFAN on prosinca 10, 2017 | No comments
Jednom odmrznuto meso ne smijete ponovno zamrzavati. Stoga, preporuča se da dozirate, odnosno da odredite tačne porcije u svakom pakiranju koje zamrzavate.
Najispravniji način odmrzavanja pilećeg mesa je u frižideru. Iz zamrzivača se izvadi dan ranije i prebaci u frižider. No, tko za to ima vremena? Uglavnom meso iz zamrzivača vadimo u posljednji trenutak i pokušavamo ga otopiti najbrže moguće. Stavljamo u toplu vodu, u hladnu vodu ili u mikrovalnu pećnicu, piše “Novi“…
Stručnjaci upozoravaju kako je najgori mogući način odmrzavanja mesa stavljanje istog u vruću vodu. Umjesto tog preporučuju odmrzavanje u mikorvalnoj pećnici. Vruća voda nije preporučljiva jer na taj način meso gubi na kvaliteti. Na taj način izlažete se riziku zaraze štetnim bakterijama.
Ako pak odmrzavate meso u hladnoj vodi, vodu je potrebno mijenjati svakih 30 minuta.
0 komentari:
Objavi komentar