Posted by AFAN on prosinca 31, 2017 | No comments
Sastojci
Kora:
-5 kom. jaja -5 veliki kasika sećera ( kristal) -100ml ulja -5 veliki kasika brasna -3 velike kasike kakao praha -1 vrecica Prašak za pecivo
Agda:
-100ml vode -100gr secera
Fil:
-400gr kisele pavlake -250gr secera u prahu -300gr mljevene plazme (keks) -200gr slaga -kisela voda (za slag)
Priprema
Izmikstati jaja i secer dobro pa dodati ostale sastojke za koru i sve zajedno izmjesati. Peci u zagrejanoj rerni na 180°.
Napraviti agdu od vode i secera pa zaliti ispecenu koru i ostavit sa strane.
Kiselu pavlaku ubutati sa secerom u prahu pa dodati mljevenu plazmu i sve zajedno promjesati i ostaviti sa strane.
Slag u prahu pripremiti po upustvu na vrecici ali sa kiselom vodom. Miksati u cvrst snjeg i spojiti sa predhodnom smjesom od plazme i pavlake i sve zajedno promjesati.
Nafilovat preko pecene kore i dekorisati sa kakaom ili mrvice cokolade. Staviti u frizider par sati a najbolje je kad prenoci, rezati na kocke i sluziti kolac
0 komentari:
Objavi komentar