Posted by AFAN on prosinca 30, 2017 | No comments
Ovo je smjesa za 1 veliki pleh od pećnice. Toliko su fine-da je bolje u startu uduplati sastojke. Sve mjere su matematički precizne, ništa ne treba dodavati niti oduzeti, sve se jako brzo napravi... i zaista ide svjeći sir u tijesto. :) Kiflice su i idući dan mekane!
Sastojci: Tijesto: -250 g glatkog bijelog brašna -3 ravne kašićice praška za pecivo -125 g svježeg sira -50 ml mlijeka -50 ml ulja -1 bjelance -kašićica soli Premaz -1 žumanjce -1 kašika mlijeka -malo bibera -susam, lan, ili druge sjemenke
Priprema: Prosijati brašno i dodati preostale sastojke i mikserom (spiralnim nastavcima) umijesiti tijesto-najmanjom, a onda najvećom brzinom, tako da se dobije kugla glatkog tijesta. Može se umijesiti i ručno. Pećnicu ugrijati na 180. Kad se dobije glatka kuglu tijesta koja se odvaja od posude, razvaljati ga na pobrašnjeloj podlozi, prerezati na kvadrate pa svaki kvadrat dijagonalno da se dobiju trokuti. Napuniti tvrdim sirom/šunkicom/ svježim sirom...Može se dodati i malo začinskog bilja. A ne moraju se ni puniti ničime, tijesto je jako fino samo po sebi! Razmutiti žumanjak s mlijekom i malo papra i time premazati kiflice. Posipati sjemenkama i peći 30-ak min.
0 komentari:
Objavi komentar