Posted by AFAN on studenoga 24, 2017 | No comments
Probajte jako ukusnu domaću piticu, koja vam može poslužiti kao odličan popodnevni ručak. Vaša porodica zaista će uživati u svakom zalogaju, u što ćete se i sami uvjeriti. Prijatno :))
Sastojci:
3 jajeta
6 punih jušnih žlica brašna
3dcl mlijeka
malo soli
PRIPREMA
Pećnicu zagrijati na najjaču temperaturu /225-250 C/
Tepsiju dobro pomastiti/ulje ili mast/
U posudu staviti brašno , jaja, mlijekoi sol i mikserom izmutiti.
Izvaditi tepsiju iz pećnice i na nju izliti smjesu /priliko izlijevanja smjese na masnoću, ista mora”cvrčati”. Tepsiju vratiti u pećnicu i peći na dosta visokoj temperaturi /oko 200 C /.
Peći 15-20 minuta. Najbolje je prekontrolirati i razlijevak je pečen kada se puno nadigao i dobio lijepu tamnu boju od pečenja.
Posluživanje:
Izvaditi iz pećnice i vruće izrezati i jesti sa onim što se ima / pekmez, med, vrhnje, nutela../
Posluživanje
Za razlijevak oko Pakraca baš zbog toga što se puno digne kažu da su to “pakračka brda”. Razlijevak je jedna vrsta također starog jela bazlamače.
Kada ga ispečete i izrežete na komade, prenesite na tanjur, da ne pokupi masnoću/
Ako se pravi u teflon tepsiji masnoće uzmite minimum.
0 komentari:
Objavi komentar