srijeda, 22. studenoga 2017.

NAJBOLJI KOLAČ DO SADA A VIDJET ĆETE I ZAŠTO

Posted by AFAN on studenoga 22, 2017 | No comments

Sastojci
Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
2 žlice ulja
3 žlice kakaa
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
Preljev
1 dl šećera
2 dl vode



Krema
7,5 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
1 žlica gustina
10 žlica šećera
25 dag margarina
1 bourbon vanilija šećer
Glazura
13 dag čokolade za kuhanje
6 žlica ulja

Priprema
1.
Jaja izmiksati sa šećerom, dodati ulje i na kraju brašno pomiješano s kakom i praškom za pecivo. Smjesu uliti u lim, veličina moga lima je 26x38 cm. Ispeći. Gotov biskvit malo prohladiti pa zaliti vrućim preljevom.
2.



Za preljev prokuhati vodu sa šećeom.
3.
Krema: 2,5 dl mlijeka izmiješati s pudingom i gustinom, a u ostatak dodati šećer i prokuhati. U provrelo mlijeko dodati smjesu s pudingom. Skuhati gustu kremu. Ohladiti uz povremeno miješanje. U hladnu kremu dodati pjenasto izrađen margarin s bourbon vanilija šećerom, miksati malo duže da krema bude što pjenastija. Premazati po biskvitu i staviti preko noći u hladnjak, a zatim staviti glazuru. Čokoladu i ulje otopiti na pari.

0 komentari:

Objavi komentar