Posted by AFAN on studenoga 22, 2017 | No comments
Sastojci:
0,35 kg svinjetine (od buta ili plećke)
0,2 kg crvenog luka
crvena mljevena paprika
0,1 kg pelata rajčice
šećer
suncokretovo ulje
sol, papar
ocat (vinski, alkoholni, jabučni)
Priprema:
Očišćeni crveni luk narežemo na sitne kockice i pirjamo ga na ulju dok se ne ostakli. Iskoristimo vrijeme dok se luk pirja, pa narežemo meso na kockice veličine 2 cm.
Kada luk omekša dodamo na kockice rezano meso i pirjamo ga.
Kada u mesu nestane tekućine, začinimo solju i paprom, dolijemo s malo tekućine (vodom ili nekim mesnim temeljcem) i pirjamo dalje dok ne postane mekše.
U međuvremenu oprani krumpir ogulimo od kore i očistimo od očica te ga narežemo na kockice veličine oko 2 cm, operemo ga i ostavimo u vodi da ne potamni.
Kad nam meso još omekša, posipamo s malo crvene mljevene paprike , upržimo (ako volite ljutiju hranu, umjesto slatke mljevene paprike dodajte ljutu ili čili), pa dodamo pelate rajčice koje isto upržimo.
Začinimo solju i paprom jer sada dodajemo krumpire, pa da oni povuku okuse od začina. Pošto smo mogli upržiti papriku i rajčicu, to znači da nam je tekućina isparila, pa sad podlijemo s još tekućine (pazeći pri tome, ako podlijevamo temeljcem da ne bude prežestoko – zato i probamo kakvog je okusa jelo) i dodamo kockice krumpira, promiješamo i kuhamo dok krumpir ne omekša, na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
Kada krumpiri nakon 20-30 minuta omekšaju, ugasimo vatru i dodamo malo octa za bolji tek. Poslužimo vruće uz svježi kruh i točimo crveno polusuho vino.
0 komentari:
Objavi komentar