nedjelja, 29. listopada 2017.

Brzo se pravi, još brže pojede KO JE PROBAO ZNA O CEMU SE RADI – Turski RAFFAELLO KEŠKUL

Posted by AFAN on listopada 29, 2017 | No comments

Fantastičan turski desert, koji liči raffaellu. Jako brzo se pravi, a još brže pojede :)) Izuzetnog je ukusa, i spada u staru tradicionalnu tursku hranu, odnosno deserte. Jako je jednostavan i brz za napraviti, što ćete i sami vidjeti. Toplo vam ga preporučujemo, jer kada ga jednom probate, stalno ćete ga praviti što vama, što gostima, tako i vašim mališanima, jer će se njima ponajvišedefinitivno svidjeti. Uživajte u turskom raffaellu :)))
Sastojci
5dl. hladnog mlijeka
40g. kokosa
60g. brašna



80g. šećera
1 kesica vanila šećera
1 kašika maslaca.
Za posipanje:
– malo sjeckanih nesoljenih pistaća ili sjeckanih pečenih lješnjaka i malo kokosa.

Priprema
U malo veću šerpu stavite hladno mlijeko, kokos, šećer, vanilin šećer, lagano sipajte brašno i sve dobro umutite žicom. Sve zajedno stavite na šporet da provri miješajući. Kad provri dodajte maslac i miješajte da se otopi.



Sklonite, i sipajte u 4 manje posudice (zapremine 1,5 dl).
Svaku prekrijte providnom folijom i ohladite par sati u frižideru.
Pospite sa sitno sjeckanim nesoljenim pistaćima ili sa sitno sjeckanim pečenim lješnjacima i sa malo kokosa, pišu Novi horizonti.

0 komentari:

Objavi komentar