Posted by AFAN on rujna 20, 2017 | No comments
Sastojci
Tijesto
50 dag brašna
40 g svježeg kvasca
1 dl toplog mlijeka
1,5 dl tople vode
0,5 dl ulja
malo soli
malo šećera
Nadjev
10 kom hrenovki normalne veličine
Premaz
1 žutanjak
sjemenčice po želji
malo putra
Priprema
1.
Kvasac razmutiti u toplom mlijeku, šećeru i dodati brašna po potrebi. Inače, može i manje kvasca ići na ovu količinu brašna, ovo je po propisima!! :-)
2.
Kad se digne zamijesiti tijesto od svih sastojaka i ostaviti da se diže još jednom.
3.
Malo premijesiti i podijeliti na dva dijela ( zbog jednostavnosti ).
4.
U međuvremenu skuhati hrenovke napola.
5.
Razvaljati tijesto što tanje i rezati trakice širine cca.4 cm pa spiralno omatati hrenovke. Bilo bi dobro da trake budu dovoljno duge da se hrenovke omotaju u jednom komadu.
6.
Slagati na lim na papir za pečenje i ostaviti da se diže-opet.
7.
Premazivati razmućenim žutanjkom i sjemenčicama po želji.
8.
Peći na 180 oC. Napola pečeno premazati s malo putra.
Posluživanje
Ja ih volim s kečapom i jogurtom, ali to je individualno.
0 komentari:
Objavi komentar