Posted by AFAN on rujna 26, 2017 | No comments
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYbK_LZ0Mpu4sbtm-PWCQ2burwfNbodoIojFKwqHWpX7QcqpyJs6coNOOlPPkAOKaKhOYIP6HLryWzd8MBNyyTMi631QwAsIERQMqJtkaX6PFk6iSyxY4zsc-za9U7N9FcGkthV4ksE7dF/s640/RU%25C4%258CAK+O+KOME+%25C4%2586E+SVI+PRI%25C4%258CATI...PE%25C4%258CENE+%25C4%2586UFTE+I+KROMPIR+SVE+U+JEDNO.jpg)
Sastojci
– 500 g mljevenog mesa
– 2 glavice luka
– 2 češnja bijelog luka
– 1 kom jaje
– 3 kašike prezli
– po potrebi so, biber, tucana paprika
još potrebno
– 6-7 krompira
– 2 kom paprike
– 2-3 kašike ulja
– 4-5 kašika Podravka pasirane rajčice
– 3 kašike vode
– po potrebi so, vegeta
Priprema
1. Luk sitno isjeckati , pomiješati sa mesom i svim začinima za ćufte, ostaviti u frižider 30-ak minuta. Od smjese oblikovati ćufte, malo ih spljoštiti
2. Krompir isjeći na kolutove, malo posoliti i posuti vegetom
3. U nauljenu posudu za pečenje slagati 2 -.3 krompira, ćufta, opet krompir, povremeno
ubaciti komad svježe paprike ili kolutić luka i sve dok se ne utroše svi sastojci
4. paradajz pire razmutiti sa vodom pa preliti preko krompira i ćufti
5. peći na 200 C kada je krompir pečen gotovo je…
Izvor: coolinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar