Posted by AFAN on rujna 27, 2017 | No comments
![](https://coolinarika.azureedge.net/images/_variations/0/d/0d6f462dd3a6eed48e1e3fea4a4c5922_view_l.jpg?v=1)
Kad radim biskvit za torte, baš uvijek ga radim po ovom receptu. Meni je zbilja nepogrešiv i ne radim nikve druge biskvite jer mi je ovaj pun pogodak, uvijek uspije.
Sastojci
8 jaja, L veličine
na svako jaje ide 3 dkg šećera, znači za 8 jaja, 24 dkg
11 punih žlica brašna
1 prašak za pecivo
1-2 vanilij šećera
maalo manje od 1 dcl mlijeka
0,5 dcl ulja
ribana korica pola limuna i pola naranče
Priprema
1.
Odvojit žumanca od bjelanjaka. Veći dio šećera i vanilij šećer dodat žumancima a ostatak stavit u bjelanjak ali tek kad ga malo smikste. Znači kad su bjelanci otprilike na pola smiksani mikserom, najvećom brzinom, dodajte šećer i miksajte dok ne budu čvrsti i sjajni. Nakon toga pjenasto smiksajte žumanca s šećerom. Ja uvijek prvo miksam bjelanca da nemoram prati metlice od miksera, ako prvo miksate žumanca morate ih oprati jer se bjelanca nebi dala stući.
U žumanca tada dodate mlijeko, dodavat ga po malo i mutiti mikserom najmanjom brzinom a tada dodat i ulje na isti način. Nakon toga, malo po malo dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i lagano miješati drvenom ili silikonskom žlicom. Miješajte uvijek u istom smjeru i nastojte da u biskvit ne uđe puno zraka da ne bi nastale velike rupe u pečenju. Kad ste dodali otprilike pola, smjesa će vam postati dosta gusta, i ja tada već počmem dodavat tučena bjelanca da malo ''razrijedi'' smjesu. opet brašno, promiješati, bjelanca, promiješati i tako do kraja. Na kraju za aromu dodati čep ruma i ako imate domaće neprskane, i koricu limuna i naranče. Miriše božanstveno.
Ako želite tamni biskvit, oduzmite dvije žlice brašna i toliko (možda malo manje) dodajte kakaa.
Peći u zagrijanu pećnicu na 180st. oko pola sata, to zavisi o radu vaše pećnice.
Prvih 20ak min nipošto ne otvarajte pećnicu da biskvit nebi splasnuo. čačkalicom provjeriti dali je pečen.
Posluživanje
0 komentari:
Objavi komentar