Posted by AFAN on srpnja 23, 2017 | No comments
Sastojci
Potrebno je:
1 kg breskve
3 kašike šećera
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
Fil:
1 l mleka
10 kašika šećera
3 puding od vanile
3 čaše od 180 g kisele pavlake
Dekoracija:
3 dl slatke pavlake
1 breskva
Priprema
1
Breskve oljuštiti i izvaditi koštice. Zatim ih iseći na četvrtine ili manje kocke. Preliti ih vodom da ogreznu, dodati šećer i kratko ih prokuvati. Breskve procediti i ohladiti, a sok sačuvati. Ulupati belanca u šam postepeno dodajući šest kašika šećera. Potom dodavati jedno po jedno žumance uz neprestalno mućenje. Pomešati šest kašika brašna s praškom za pecivo i lagano umešati. Dobijenu smesu sipati u pravougaonu tepsiju (34x34) obloženu papirom za pečenje, pa peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
2
Ohlađenu koru poprskati sačuvanim sokom od kajsija, a potom poređati komadiće voća
3
Razmutiti puding u malo mleka, pa ga sipati u preostalo ključalo mleko sa šećerom i mešati dok se ne zgusne. Skloniti s ringle i odmah sjediniti sa kiselom pavlakom.
4
Fil preliti preko kajsija. Kad se kolač ohladi, dekorisati ga umućenom slatkom pavlakom i komadićima breskve.
0 komentari:
Objavi komentar