Posted by AFAN on srpnja 25, 2017 | No comments
samo se drzi mjere sastojaka i nemozete pogrijesiti
Sastojci
200 ml mlijeka
200 ml vode
1 kocka kvasca
3 kas ulja
1 jaje
ca 600 g brasna
1 zumance za premazivanje
susam i evtl. curekot
Priprema
1.
Mlijeko i vodu pogrijte da bude mlako, dodajte kvasac i rastopite ga.
Dodajte u brasno jaje, ulje i mlijeko sa vodom.
Napravite tijesto.
2.
Tevsiju podmastite malo sa uljem i rastanjite dobro tijesto.
Pustite 45 min da nadodje.
Prstima napravite “obruc” na lepinji(odmaknite 10 cm od krajeva)
i u sredinu tijesta prstima pritiskajte da bi dobili sare.
3.
Izmutite jedno zumance i premazite lepinju.
4.
Pospite susamom i po mogucnosti curekutom.
0 komentari:
Objavi komentar