nedjelja, 23. srpnja 2017.

GULAŠ SA TAJNIM SASTOJKOM...OVAKO UKUSAN I NEOBIČAN GULAŠ NISTE NIKADA PROBALI

Posted by AFAN on srpnja 23, 2017 | No comments

Sastojci  
30 dag junetine
2 kapule (crveni luk)
2 žlice ulja
sol crni biber
dimljena slatka paprika
1 mala mini suha chili papričica-
1dcl crnog vina
3 dag ili dva reda gorke čokolade♥
2 žlice pirea od paradajza (rajčice)

2 dcl vode
1/2 goveđe kocke Podravka
♥ PIRE od CELERA ♥
20 dag celera
3 žličice maslaca
mlijeko po potrebi
2-3 žlice vrhnja
sol, papar
muškantni oraščić
2 krumpira
može i u kombinaciji sa
drugim korijenastim povrćem

Priprema
1.
Gulaš s čokoladom ♥
Meso posušiti od vode, obrisati.  Kapulu (luk) nasjeckati sitnije. Ulje (maslinovo, sojino ili suncokretovo) zagrijati u padeli (il´ti loncu). Popržiti meso cca 5 minuta  na jakoj vatri uz stalno miješanje. Zatim kad meso pusti malo soka dodati kapulu i pržiti još malo dok  kapula ne povene (pospi ju malo soli i šečerom da brže povene  a to čini nešto i da ne zagori).  U tako poprženo pirajnao meso  dodaj crno vino...i neka lagano kuha cca  nekih 1h  Neka kuha dodati a nakon 30 minuta i  cca 2 dcl vode.. Nek se dunsta,  pa dodaj soli svježe mljevenog papra, malo dimljene crvene paprike, suhe ili svježe mic chili papričice,  1/2 govedske kocke Podravka,  paradajz pire ..tj sve sastojke  i čokoladu  naravno  gorku onu finu  ili onu za kuhanje... nek se dinsta još 30 -ak minuta.

Poslužite uz rižu ♥ (ovo je sa carriyem)  ili sa  pireom od celera♥ .
2.
Pire od celera ♥
2-3 krumpira skuhati u slanoj vodi - propasirati. Zagrijati u loncu  2 žlice maslaca, nakratko popržiti luk, pa  dodati celer ipržiti 5-6 minuta zaliti vrhnjem i kuhati cca 15 minuta  na srednje jakoj vatri. Izmiksati štapnim mikserom (blender..multipraktik)   Dodati žličicu maslaca i mlijeka po potrebi.  Začiniti solju  popariti malo i dodati muškantnog oraščića. Pire se može napraviti od korjena peršina, korabice,   uz dodatak krumpira  ili od mrkve..uz dodatak  raznog povrća. Dajte mašti na volju.
Posluživanje
Ako imate dvojbi sa čokoladom skuhajte  gulaš po svom, pa dodaje u jedan dio gulaša u  koji izdvojite malo čokolade čisto da probate.   Uvijek sam dodavala kockicu dvije  ali sa dva reda čokolade (od 100 gr)  bio je super  gulaš i sa dimljenom crvenom parikom  koje ima i kod nas za kupiti...

0 komentari:

Objavi komentar