Posted by AFAN on lipnja 16, 2017 | No comments
Sastojci
POTREBNO :
zavisi od kolicine paprika (mjere nisu bitne )
paprike somborke
slana voda(so i voda)
punomasna kisela pavlaka
Priprema
1.
Oprati paprike
2.
Ocistiti od sjemena
3.
U vecoj posudi sipati vode i dobro je osoliti ,staviti paprike i poklopiti tako da voda bude preko njih ,takve paprike moraju stajati vise od 7 dana da bi se koristile ,a inace mogu stajati u slanoj vodi i vise od mjesec dva .
4.
Vaditi paprike iscjediti i puniti sa pavlakom (filovati) ,redjati u plasticnoj posudi jednu do druge i kad bude jedan red gotov premazati ih sa pavlakom i opet odozgo redati drugi red punjenih paprika ,sve dok ne bude puna posuda.
5.
Na kraju ih opet premazati pavlakom i ostaviti na toplom mjestu 2do3 dana da uskisnu ,s vremenom otvoriti poklopac i pazljivo prosuti vodu koja se nakupila od paprika (pazljivo)!
6.
Nakon 3 dana posudu sa uskislim paprikama cuvati u frizideru i sluziti .
0 komentari:
Objavi komentar