Posted by AFAN on svibnja 29, 2017 | No comments
Ovako to rade kuvari u jednom Grckom restoranu,naravno mnogo vece kolicine svakoga dana budu spremljene i posluzene.Za onaj neprijatni miris belog luka koji ostaje u ustima posle pojedene salate,Grci kazu pozvacite strukic svezeg persunovog lista i miris ce nestati…Ja to nisam isprobala ali zato Tzatziki sa uzivanjem…
Sastojci
2 duga krastavca
4 cena belog luka
pola vezice mirodjije (dill-kopar)
so
400ml gustog jogurta
malo maslinovog ulja
Priprema
1.
Krastavce oguliti i narendati na krupno rende, posoliti i ostaviti da puste vodu.
2.
Iscediti svu vodu iz krastavaca, istisnuti beli luk i dodati sitno seckanu mirodjiju, ulje, jogurt i beli biber.
3.
Promesati, dobro ohladiti i posluziti.
Posluživanje
Ja sam do sada radila bez mirodjije i moram priznati da je sa mirodjijom mnogo bolje i ukusnije.
izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar