Posted by AFAN on svibnja 29, 2017 | No comments
Sastojci Količina
piškote 4 veće (duple) kutije
slatka pavlaka 900 ml
kisela pavlaka 5 čaša
šećer u prahu 300 gr
jagode 1 kg
gazi.sok (fanta) za umak. piškota
Kako pripremiti
Slatku pavlaku crvsto umutiti. U drugu posudu pomešati kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa promešati da se sastojci sjedine.
Zatim spojiti slatku i kiselu pavlaku pa izmiksati. Fil podeliti na tri dela.
Piškote natopiti u sok pa poredjati na tacnu. Preko piškota premazati trećinu fila (ostaviti 2 kašike sa strane), pa poredjati jagode isecene na listice.
Preko jagoda u tankom sloju premazati fil (one 2 kašike koje smo osatvili). Zatim opet ide red piškota (natopljenih u sok).
Preko piškota ide fil, pa jagode, pa malo fila i piškote. Celu tortu premazati filom.
0 komentari:
Objavi komentar