Posted by AFAN on svibnja 29, 2017 | No comments
Sastojci:
400 g jagoda
3 žlice kristal šećera
2 limuna
2 jaja
100 g šećera u prahu
250 g mascarpone sira
100 g piškota
50 g pistacija
Priprema:
Oprane i očišćene jagode izrežite na manje komadiće, stavite u zdjelu te pomiješajte sa sokom 2 limuna i 3 žlice kristal šećera. Ostavite u frižideru 30 do 60 minuta, da puste sok. Bjelanjke izmiksajte sa šećerom u prahu, a žumanjke zasebno izmiksajte sa mascarpone sirom. Spojite bjelanjke sa smjesom žumanjaka pažljivo miješajući špatulom, laganim kružnim pokretima.
U čašice stavite: malo razlomljenih piškota, natopite sokom koje su pustile jagode zajedno sa komadićima jagoda, a zatim dodajte i mascarpone kremu. Ponovite redoslijed dok ne popunite čašice. Pistacije ogulite, sitno narežite i pospite na vrh, netom prije serviranja.
0 komentari:
Objavi komentar