subota, 9. lipnja 2018.

TORTA ILI KOLAČ SA JAGODAMA


Sastojci 
kora
5 belanaca
5kasika secera
5 kasika hladne vode
5 kasika mlevenih oraha
1 kasika brasna


1kasika ulja
1 prasak za pecivo
krema
5 zumanaca
5 kasike secera
2 kasike brana
2 kasike gustina
1 puding od vanie
1 vanilin secer
700-800 ml mleka
1kg jagoda

Priprema
Umutiti 5 belanaca sa 5 kasika secera 5 kasika hladne vode, 5 kasika mlevenih oraha i jedna kasika brasna ,jedna kasika ulja i jedan prasak za pecivo, masu lagano sjediniti , i sipati u pleh oblozen papirom za pecenje od rerne, i peci na 200 stepeni 10- 15 minuta dok kora ne porumeni. Koru ohladiti. ohladjenu koru preseci na pola po sirini, kako bi se doble dve kore.


Fil:5 zumanaca umutiti sa 5 kasika secera, 2 kasike gustina, 2 kasike brasna, 1 puding od vanile, muteci dodavati malo mleka da se umuti fina masa, pa to sipati u vrjuce mleko, mesajuci intezivno dok se masa ne zgusne i ne dobije odgovarajucu gustinu. Skloniti sa ringle i ohladiti.
Umutiti slatku pavlaku za kolace 500ml, pa umucenu masu podeliti na pola, tako da jedna polovina se sjedini sa ohladjenom kremom, i dobro se izmiksuje, a druga polovina ostaje za premazvanje odozgo.
Na odgovarajucu tacnu staviti jednu polovinu kore, pa premazati sa tankim slojem fila, preko fila poredjati oprane i osusene cele jagode, redjajuci ih jednu do druge praveci redove, jer ce od toga zavisiti kad se seku parcici kolaca, preko jagoda premazati svu preostalu kremu. Preko kreme staviti drugu koru.Preko gornje kore rukama malo ispretiskati svuda ravnomerno kako bi krema malo zasla i izmedju jagoda i kako bi se sve lepo sjedinilo.Drugu polovinu umucene pavlake premazati odozgo i sastrane i ukrasiti po zelji. OBAVEZNO MORA DA SE PRAVI DAN RANIJE
PRIJATNO!!!!!!!!!!!

0 komentari:

Objavi komentar